Przysługuje przeznaczenie całej kwoty ze sprzedaży mieszkania na zaspokojenie własnych potrzeb mieszkaniowych, na przykład na zakup kolejnego mieszkania. Przepisy nie określają ile mieszkań może mieć podatnik i w którym kiedy chce mieszkać. Przed... Renata Lea Sa-czyk Jeżeli nowe mieszkanie nie będzie własnym celem mieszkaniowym(czyli będzie np pod wynajem a nie do stałego Twojego zamieszkania) to nie będzie ulgi podatkowej Natan Iliodor Usunąłem już z komentarza na Google słowo oszust, ale
Dałem negatywną ocenę restauracji na Google i ta kobieta teraz do mnie wydzwania grożąc prawnikiem, czy ma do tego prawo? Powołuje się na to że nazwał?
Użytkownik
31 maja 2026160
Odpowiedź serwisupobierzpismo.pl
Ustawa o ochronie praw lokatorów reguluje stosunki między wynajmującym a najemcą. Kaucja nie może przekroczyć 12-krotności miesięcznego czynszu. Właściciel ma obowiązek zwrócić kaucję w terminie określonym w umowie (zwykle 30 dni). Wypowiedzenie umowy najmu wymaga zachowania okresu wypowiedzenia (zazwyczaj 3 miesiące dla umów na czas nieokreślony). W przypadku sporu co do rozliczeń, warto najpierw wysłać pisemne wezwanie do zapłaty, a następnie rozważyć drogę sądową.