Ppobierzpismo.pl

Dałem negatywną ocenę restauracji na Google i ta kobieta teraz do mnie wydzwania grożąc prawnikiem, czy ma do tego prawo? Powołuje się na to że nazwał?

Użytkownik
31 maja 2026160

Przysługuje przeznaczenie całej kwoty ze sprzedaży mieszkania na zaspokojenie własnych potrzeb mieszkaniowych, na przykład na zakup kolejnego mieszkania. Przepisy nie określają ile mieszkań może mieć podatnik i w którym kiedy chce mieszkać. Przed... Renata Lea Sa-czyk Jeżeli nowe mieszkanie nie będzie własnym celem mieszkaniowym(czyli będzie np pod wynajem a nie do stałego Twojego zamieszkania) to nie będzie ulgi podatkowej Natan Iliodor Usunąłem już z komentarza na Google słowo oszust, ale

Odpowiedź serwisupobierzpismo.pl

Ustawa o ochronie praw lokatorów reguluje stosunki między wynajmującym a najemcą. Kaucja nie może przekroczyć 12-krotności miesięcznego czynszu. Właściciel ma obowiązek zwrócić kaucję w terminie określonym w umowie (zwykle 30 dni). Wypowiedzenie umowy najmu wymaga zachowania okresu wypowiedzenia (zazwyczaj 3 miesiące dla umów na czas nieokreślony). W przypadku sporu co do rozliczeń, warto najpierw wysłać pisemne wezwanie do zapłaty, a następnie rozważyć drogę sądową.

Zadaj pytanie prawne

0/2000

Używamy plików cookies, żeby poprawiać jakość strony. Akceptując zgadzasz się na statystyki i reklamy. Szczegóły w polityce prywatności.