Skoro mieszka to wymeldować nie możesz, pierwszeństwo meldunku nie ma nic do rzeczy i ma on dokładnie takie same prawa do lokalu jak ty Wyprzedaż Garażowa A wykup ma być na Ciebie czy na oboje? Mam pytania gdyż kompletnie nie wiem gdzie zacząć. Przed małżeństwem zakupiłam mieszkanie. Jestem jednym kredytobiorca i właścicielem. Mieszkanie spłacam sama. Od 3 lat jestem w małżeństwie, nie mamy rozdzielczości małżeńskiej. Mąż proponuje spłatę pozostałej kwoty, ok 80 tysięcy gdyż chcemy kupić nowe wi
Czy ktoś miał z was rozprawę sądową zdalną (wideokonferencje) o ustalenie ojcostwa? Ile trwa taka rozprawa?
Użytkownik
16 czerwca 2026200
Odpowiedź serwisupobierzpismo.pl
Zgodnie z ustawą o prawach konsumenta, masz prawo złożyć reklamację z tytułu rękojmi (2 lata od zakupu) lub gwarancji. Jeśli sprzedawca nie odpowiada w ciągu 14 dni, reklamację uznaje się za uwzględnioną. W przypadku zakupów online przysługuje Ci również 14 dni na odstąpienie od umowy bez podania przyczyny. W razie braku reakcji sprzedawcy możesz zwrócić się do Rzecznika Praw Konsumenta lub skierować sprawę do sądu. Pamiętaj, aby zachować całą korespondencję i dowody zakupu.
Gotowe wzory dla Twojej sytuacji