Jeżeli nie jest w stanie sprzedać go ponownie jako pełnowartościowy produkt to tak. Mam taki kłopot teraz , dostałem dofinansowanie na 2 maszyny i z jedną mam problem z tą tańsza( 80 tys) , musiało to iść przez bazę konkurencyjności czyli przetarg , na papierze się wszystko zgadzało spełniała wszystkie moje kryteria i była najtańsza więc musiałem ją wybrać , już podczas dostawy zauważyłem że kilka rzeczy się nie zgadza z moja specyfikacja ( co sprzedawca potwierdził że maszyna właśnie to posiada
Jeżeli nie jest w stanie sprzedać go ponownie jako pełnowartościowy produkt to tak. Mam taki kłopot teraz , dostałem dof?
Użytkownik
3 czerwca 2026470
Odpowiedź serwisupobierzpismo.pl
Zgodnie z ustawą o prawach konsumenta, masz prawo złożyć reklamację z tytułu rękojmi (2 lata od zakupu) lub gwarancji. Jeśli sprzedawca nie odpowiada w ciągu 14 dni, reklamację uznaje się za uwzględnioną. W przypadku zakupów online przysługuje Ci również 14 dni na odstąpienie od umowy bez podania przyczyny. W razie braku reakcji sprzedawcy możesz zwrócić się do Rzecznika Praw Konsumenta lub skierować sprawę do sądu. Pamiętaj, aby zachować całą korespondencję i dowody zakupu.
Gotowe wzory dla Twojej sytuacji