Po to masz opvje zostawiac opinie, zeby ja zostawic. Nie jest nigdzie napisane ze mozna tylko zostawiac 5 gwiazdek. Ja bym teraz dopisala ze wlascicielka straszy prawnikiem po zostawieniu opini. Monika Ryder Ty masz prawo do opini Ona ma prawo cie pizwac i sedzia zdecyduje czy opinie byla fair. Jezeli dzwoni to na policje ze cie neka Renata Dolata Tak powinni. Trzymaj te pieniądze bo będą żądali zwrotu. I wyślij jeszcze raz informacje o przeprowadzce. Renata Dolata Czyli opisuje Pani swòj przypa
Odnośnie koordynacji zasiłkow rodzinnycj. Poinformowałam urząd o przeprowadzce do Niemiec. Nie wstrzymali składek. Wydaje mi się jednak, że powinni?
Użytkownik
24 czerwca 202670
Odpowiedź serwisupobierzpismo.pl
W przypadku nieuregulowanych należności wierzyciel może wezwać dłużnika do zapłaty, a następnie skierować sprawę do sądu. Od zaległych płatności naliczane są odsetki ustawowe za opóźnienie (art. 481 KC). Warto sprawdzić, czy roszczenie nie uległo przedawnieniu — ogólny termin wynosi 6 lat, dla roszczeń okresowych 3 lata. Jeśli sprawa trafi do sądu i uzyskasz tytuł wykonawczy, możesz zwrócić się do komornika o egzekucję należności. Wcześniej warto spróbować polubownego rozwiązania sporu.