Ppobierzpismo.pl

Odnośnie koordynacji zasiłkow rodzinnycj. Poinformowałam urząd o przeprowadzce do Niemiec. Nie wstrzymali składek. Wydaje mi się jednak, że powinni?

Użytkownik
24 czerwca 202670

Po to masz opvje zostawiac opinie, zeby ja zostawic. Nie jest nigdzie napisane ze mozna tylko zostawiac 5 gwiazdek. Ja bym teraz dopisala ze wlascicielka straszy prawnikiem po zostawieniu opini. Monika Ryder Ty masz prawo do opini Ona ma prawo cie pizwac i sedzia zdecyduje czy opinie byla fair. Jezeli dzwoni to na policje ze cie neka Renata Dolata Tak powinni. Trzymaj te pieniądze bo będą żądali zwrotu. I wyślij jeszcze raz informacje o przeprowadzce. Renata Dolata Czyli opisuje Pani swòj przypa

Odpowiedź serwisupobierzpismo.pl

W przypadku nieuregulowanych należności wierzyciel może wezwać dłużnika do zapłaty, a następnie skierować sprawę do sądu. Od zaległych płatności naliczane są odsetki ustawowe za opóźnienie (art. 481 KC). Warto sprawdzić, czy roszczenie nie uległo przedawnieniu — ogólny termin wynosi 6 lat, dla roszczeń okresowych 3 lata. Jeśli sprawa trafi do sądu i uzyskasz tytuł wykonawczy, możesz zwrócić się do komornika o egzekucję należności. Wcześniej warto spróbować polubownego rozwiązania sporu.

Zadaj pytanie prawne

0/2000

Używamy plików cookies, żeby poprawiać jakość strony. Akceptując zgadzasz się na statystyki i reklamy. Szczegóły w polityce prywatności.